Marketplaces

Wil je je shop aansluiten op marketplaces of realiseer je te weinig sales uit de kanalen die je nu inzet?

 

Veel online retailers willen uitbreiden op marketplaces om hun afzetmarkt te vergroten. Slim! Maar alleen als je weet wat je doet. Veel ondernemers lopen tegen technische problemen aan of ze ervaren te weinig rendement op de (relatief lage) investering. Dit kan je voorkomen door vooraf goed na te denken over welke productgroepen je op welke marketplace wilt plaatsen. Dit heeft alles te maken met je prijzen, je concurrentie en hoe goed je je account onderhoudt.

Ik help bedrijven en ondernemers om vooraf een goed haalbaarheidsplan samen te stellen zodat de kans op slagen groot is. Daarnaast realiseer ik de technische koppelingen tussen de webshop en desbetreffende marketplace en zorg ik dat de productvermeldingen optimaal opgebouwd zijn om goed te scoren. Om extra sales te genereren zet ik vaak campagnes in. Ook optimaliseer ik bestaande koppelingen/productvermeldingen mocht dat gewenst zijn.

1. Kennismaking

Voordat we beginnen wil ik graag weten wie je bent, wat je doet en waarvoor je je bed uit komt. Op basis van dit gesprek kunnen we doelstellingen en KPI’s bepalen die ik verder zal verwerken in de marketplace strategie die als basis fungeert van onze samenwerking. 

2. Strategie

In de strategie bepalen we welke productgroepen geschikt zijn voor de diverse marketplaces. Op basis van de gestelde KPI’s en doelstellingen zal ik de werkzaamheden prioriteren om zo snel mogelijk resultaat te boeken.

3. Setup

In de setupfase zal ik de koppeling verzorgen tussen je webshop en de geselecteerde marketplaces. De productfeed zal ik optimaliseren voor maximaal resultaat. Daarnaast adviseer ik een orderkoppeling zodat de orders afgehandeld kunnen worden in je eigen CMS

4. Analyse & Optimalisatie

Zodra de producten live staan is het van belang te monitoren wat de performance is van je productvermeldingen. Diverse factoren hebben invloed op de posities binnen de marketplaces. Dit analyseer ik op wekelijkse of maandelijkse basis en doe op basis hiervan gefundeerde aanbevelingen.

5. Rapportage

Je ontvangt van mij dagelijks, wekelijks of maandelijks een heldere rapportage waar je wat mee kan. Net wat voor jou het beste werkt. Daarbij zal ik proactief advies of verbeterpunten meegeven om zo snel, of rendabel mogelijk de doelstellingen kunnen behalen en overstijgen!

Waarom Ruben inschakelen voor Marketplaces management?

  • Gespecialiseerd in marketplaces en feedbased marketing
  • Snel je investering terugverdiend door vooraf een gedegen plan te maken
  • Jarenlange ervaring in online retail binnen diverse branches.
  • Je werkt samen met mij, met niemand anders. Communicatie in korte lijnen.
  • Proactief in signaleren van kansen. Niet alleen binnen de gebaande paden. Door mijn brede achtergrond kan ik goed meedenken met bedrijfsprocessen binnen e-commerce.
  • Heldere analyses en rapportages waar je wat mee kan!
  • Alles is en blijft jouw eigendom. Ik werk graag transparant.
  • Geen vaste contracten waar je aan langdurig aan vastzit. Ik werk performance gericht, maandelijks opzegbaar.