Amazon Sponsored Ads in Nederland

Geef je Amazon performance nu direct een boost dmv advertising

Amazon Sponsored Ads

Of je nou een nieuw product/merk wilt lanceren of je huidige productaanbod wilt promoten, Amazon Sponsored Ads kan helpen jouw business doelen (sneller) te realiseren. Deze functie was al een lange tijd mogelijk in andere landen maar Amazon heeft deze functie in de eerste week van Januari in Nederland open gesteld. Binnen Amazon kan je op verschillende manieren adverteren. Namelijk met Sponsored Products, Sponsored Brands en Stores. Wat houdt dit precies in? Dit leg ik hieronder kort uit

Sponsored Products

Sponsored Brands/Stores

Sponsored Products

Sponsored products is vaak de eerste stap voor retailers om te beginnen met adverteren. Doormiddel van Sponsored Products kan je de zichtbaarheid, en daarmee je sales van je producten vergroten. Je biedt een x bedrag per klik om betere posities te claimen tussen de zoekresultaten en productpagina’s. Dit werkt ongeveer hetzelfde als bijvoorbeeld binnen Google Ads. Om succesvol te adverteren is het belangrijk om te weten wat een sale mag kosten en wat een sale oplevert. Dit zou je aan de hand van je marges kunnen berekenen. Als je weet wat je kan investeren per sale moet je kijken of dit gehaald kan worden met de biedingen die je het liefst per product instelt. 

amazon sponsored products

 

Sponsored Brands / Stores

Als je doel is om merkbekendheid via Amazon in Nederland is het nu ook mogelijk om Sponsored Brands in te stellen, mits je een eigen merk hebt die geregistreerd is volgens Amazon’s voorwaarden. Sponsored Brands kan helpen bij het genereren van awareness doormiddel van product/merk advertenties. Deze advertenties kunnen prominent vertoond worden boven de zoekresultaten. Het doel van deze advertenties om bezoekers richting de Amazon Storefront te leiden. Een Amazon Storefront kan je als merkeigenaar (gratis) aanmaken waar je content over je merk en producten kan delen. Een Storefront zou je als merkeigenaar eigenlijk zo snel mogelijk moeten aanmaken om het meeste eruit te halen!

 

amazon-sponsored-brands

 

Hulp nodig?

Om je zichtbaarheid te vergroten en daarmee je sales te boosten zijn er veel verschillende mogelijkheden zoals hierboven beschreven. Zelf heb ik verschillende klanten geholpen bij het opzetten van een Advertising account, strategie en doelstellingen te bepalen om vervolgens de campagnes live te zetten. Na livegang van de campagnes dien je deze bij te sturen om het meeste rendement uit je investering te halen. Heb je hier informatie of hulp bij nodig, neem gerust contact op! Ik help je graag.